Hoekhuis in second-empirestijl

Geografisch pakket Antwerpen

Dit hoekhuis in second empirestijl is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische en artistieke waarde van het huis als volgt gemotiveerd: "Voorbeeld van een hoekpand in second empirestijl met bouwaanvraag van 1861 naar ontwerp van H. Leclef. Het pand maakt deel uit van een homogene gevelwand van circa 1860. Stijlvolle gevels met een enigszins aangepaste houten winkelpui."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Sint-Katelijnevest 30-32: hoekhuis (F. Brenders, 1981)

Het hoekhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Winkelhuizen in second-empire- en neoclassicictische stijl

Sint-Katelijnevest 32-34 (Antwerpen)
Winkelhuis in second-empirestijl op de hoek van Sint-Katelijnevest en Korte Nieuwstraat, en aanpalend neoclassicistisch winkelhuis, naar een ontwerp door Heliodore Leclef uit 1861. Opdrachtgever was de weduwe J. Scheltiens, blikslager en ‘lampiste’. De heer A. Gorus-Scheltiens liet in 1892 door Edmond Leclef de huidige winkelpui van het hoekhuis aanbrengen.