Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neoclassicistisch herenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 7. Neoclassicistisch herenhuis van vijf trav. en twee en een halve bouwl., gebouwd in 1890 als brouwershuis bij brouwerij "De valk" en ter vervanging van brouwerij "Den Anker" cf. gevelsteen ter hoogte van nr. 9 + sluitsteen boven de voormalige poort (Fig. XLIII). Bepleisterde en beige beschilderde lijstgevel met opvallende ornamentatie. Ordonnerende hoekbanden met Fra

Wijngaardstraat 7 (Brugge)
Neoclassicistisch herenhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag, gebouwd in 1890 als brouwershuis bij brouwerij "De valk" en ter vervanging van brouwerij "Den Anker", zie gevelsteen ter hoogte van nummer 9 + sluitsteen boven de voormalige poort. Bepleisterde en beige beschilderde lijstgevel met opvallende ornamentatie.