Walhoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 55. Z.g. "Walhoeve". Voormalige hoeve, oorspronkelijk gelegen in de bocht van de Eikhoekstraat die recent werd recht getrokken. Ten W., rest van omwalling. Deels gekasseid, deels geasfalteerd erf, toegankelijk via hek. Ten N. van het erf, boerenhuis van het langgestrekte type: woongedeelte van zeven trav. + stalgedeelte r. van zeven trav. en één bouwl. onder zadeldak (n // dwarsschuur, Vlaam

Walhoeve

Eikhoekstraat 65, 65A-B (Vleteren)
Voormalige hoeve, waarvan de gebouwen opklimmen tot het begin van de 19de eeuw. Ten westen, rest van omwalling. Deels gekasseid, deels geasfalteerd erf, toegankelijk via hek. Ten noorden van het erf, boerenhuis van het langgestrekte type: woongedeelte van zeven traveeën + stalgedeelte rechts van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ten zuiden, dwarsschuur van vijf traveeën onder overstekend zadeldak.