Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Grote hoeve met losse bestanddelen op een gedeeltelijk ommuurd voorerf en ten westen een naar de Scheldemeersen afhellende ommuurde boomgaard. IJzeren toegangshek tot het voorerf tussen twee geblokte, vierkante bakstenen hekpijlers.

Langeweide 4 (Merelbeke)
Grote hoeve met losse bestanddelen op een gedeeltelijk ommuurd voorerf en een naar de Scheldemeersen afhellende ommuurde boomgaard. IJzeren toegangshek tot het voorerf tussen twee geblokte, vierkante bakstenen hekpijlers. Boerenwoning van één bouwlaag en vijf traveeën, met steil zadeldak, minstens opklimmend tot de 17de of 18de eeuw. Bakstenen dwarsschuur van vijf traveeën met doorzakkend zadeldak en rechthoekige vleugel van het vroeger verblijf van de boerenknechten en stallen, onder zadeldak.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door