Stadswoning Sint-Martinus

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 10/ Sint-Maartensplein. Z.g. "St.-Martinus" cf. gevelsteen met afbeelding van heilige. Dubbelhuis vier/drie + twee trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // Korte Riddersstraat, Vlaamse pannen), van 1647, met aangepaste muuropeningen i.l.v. XVIII cf. bewaarde afgeschuinde dagkanten en ontlastingsbogen. Verankerde witbeschilderde lijstgevel van baksteen op grijze plint met één betraliede keld

Korte Riddersstraat 10 (Brugge)
Hoekhuis van vier/drie + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van 1647, maar met 15de- tot 16de-eeuwse kern, zie dakconstructie. De muuropeningen werden in de loop van de 18de eeuw aangepast. Verankerde, geschilderde lijstgevel van baksteen met gebruik van natuursteen. Op hoek Mariabeeld met Kind onder baldakijn. Zijgevel met trapgevel.