Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 5. In XX a wederopgebouwd herenhuis; vóór W.O. I bewoond door de familie Meersseman die in 1896 het confectiebedrijf Mesy oprichtte aan de achterliggende Beverenstraat, na W.O. I dokterswoning. Enkelhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder pannen zadeldak (n // straat); houten kroonlijst op gekoppelde modillons. Rode baksteenbouw met verwerking van arduin voor o.m. plint en lateien. Lijstgev

Herenhuis

Roeselarestraat 5 (Hooglede)
In het eerste kwart van de 20ste eeuw wederopgebouwd herenhuis; vóór de Eerste Wereldoorlog bewoond door de familie Meersseman die in 1896 het confectiebedrijf Mesy oprichtte aan de achterliggende Beverenstraat, na de Eerste Wereldoorlog dokterswoning. Enkelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat); houten kroonlijst op gekoppelde modillons.