Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Geografisch pakket Antwerpen

Dit burgerhuis in Louis-Philippestijl is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische en artistieke waarde van het huis als volgt gemotiveerd: "Rijk versierd burgerhuis uit 1858 langs de historische belangrijke uitvalsweg richting Mechelen, waar tot in de 15de eeuw de wekelijkse graanmarkten werden gehouden (confer de nabijheid van de brouwerijen in de Kannenstraat). Fraai straatbeeld door de afwisseling van top- en lijstgevels en door de diversiteit van bouwstijlen uit de 16de, 17de en 19de eeuw. Gedateerd rijhuis met overvloedig uitgewerkte gevel in second empirestijl; mooi en nagenoeg gaaf bewaard voorbeeld van een statig burgerhuis uit het midden van de 19de eeuw."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Oude Koornmarkt 66: huis (F. Brenders, 1981)

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Oude Koornmarkt 66 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl gebouwd in opdracht van J. Hartog, naar ontwerp door Joseph Antoine Hompus uit 1858.