Pastorie bij de parochiekerk Carolus Borromeus

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Brandstraat nr. 22. Pastorie bij de parochiekerk Carolus Borromeus. Tegelijkertijd met de kerk (cf. infra), school en klooster (cf. nrs. 24-26) gebouwd in "1864" cf. datum gemetseld in de rechterzijgevel. Opgetrokken in bruine baksteen, met lokaal gewonnen klei en gebakken in een buitenoven gelegen achter de kerk. Links palend aan het kerkhof. Oorspronkelijk met voortuin van de straat afge

Brandstraat 22 (Ruiselede)
Tegelijkertijd met de kerk, school en klooster (zie nummers 24-26) gebouwd in "1864" zie datum gemetseld in de rechterzijgevel. Opgetrokken in bruine baksteen, met lokaal gewonnen klei en gebakken in een buitenoven gelegen achter de kerk. Links palend aan het kerkhof. Oorspronkelijk met voortuin van de straat afgescheiden door hekken zoals te zien op een oude foto.