Hoekhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hoekhuis, naar een ontwerp van 1922 van de hand van architect Hubert De Maen uit Lokeren. Opgetrokken in opdracht van de weduwe J. Van Mossevelde die tevens een aansluitende huizenrij langs de Kazernestraat nr. 6-18 liet bouwen, naar een ontwerp van dezelfde architect.

Hoekhuis

Franz Courtensstraat 5, Kazernestraat 2 (Dendermonde)
Hoekhuis, naar een ontwerp van 1922 van de hand van architect Hubert De Maen uit Lokeren. Opgetrokken in opdracht van de weduwe J. Van Mossevelde die tevens een aansluitende huizenrij langs de Kazernestraat nummer 6-18 liet bouwen, naar een ontwerp van dezelfde architect. Volumewerking door licht in- en uitspringende gevelvlakken. Aanpalend volume langs de Kazernestraat nummer 2, uit dezelfde bouwfase en naar het ontwerp van dezelfde architect. Eén bouwlaag en drie traveeën onder pannen zadeldak.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door