Hoeve en molenaarshuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hoeve en voormalig molenaarshuis naast de verdwenen houten korenwindmolen zogenaamd "Ter Geynst". Bewaarde oude molenberg ten Oosten van de hoeve aan het kruispunt Pontstraat/ Boelaardstraat. Oude windmolensite namelijk al vermeld in 1571 en toelating in 1690 voor bouw van nieuwe molen op oude molendam. Volgens document van 1721 stond het molenaarshuis naast de molen. Staakmolen op teerlingen, naar verluidt door storm vernield op 26.4.1943 en gesloopt.

Hoeve en molenaarswoning

Pontstraat 62 (Maarkedal)
Hoeve en voormalig molenaarshuis naast de verdwenen houten korenwindmolen. Gesloten hoeve met voornamelijk bouwkenmerken uit het derde kwart van de 19de eeuw, teruggaand op een oudere hoeve met zelfde aanleg. Lange woningvleugel van elf traveeën aan de straat, onder pannen zadeldak met centraal ijzeren klokkenstoeltje.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door