Opgaande bruine beuk in gemeentepark Beaulieu

Levend houtig erfgoed

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de bruine beuk in het gemeentepark Beaulieu te Kapellen. Een cirkelvormige zone met een straal van 30 meter rond de boom is mee opgenomen in de bescherming.

Waarden

De bruine beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') in het gemeentepark Beaulieu, evenals een cirkelvormige zone met een straal van 30 meter er rond, is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

historische waarde, sociaal-culturele waarde, volkskundige waarde

in casu cultuurhistorische waarde: De bruine beuk staat bij de inkom van het domein en is vermoedelijk aangeplant bij de aanleg van de Engelse landschapstuin.

artistieke waarde

in casu esthetische waarde: Met zijn grootte en volume vormt deze boom een belangrijk beeldbepalend object in het park.

Kapellen (Kapellen)
De bruine beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) aan de ingang van het gemeentepark Beaulieu, een voormalig kasteelpark, maakt een wezenlijk deel uit van de parkaanleg van dit domein.