Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoeve De Grote Moerbeyerboom

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Langedorpweg nr. 4. Hoeve z.g. "De Grote Moerbeyerboom" een voormalig omwalde historische hoeve gelegen op een terp en opklimmend tot minimaal de 16de eeuw. Ver achterin gelegen dichtbij de grens met Stalhille (Jabbeke). Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003. Historiek. De hoeve wordt voor het eerst vermeld in 1554, doch heeft een oudere geschiedenis, gezien deze op dat moment reeds als vervallen e

Langedorpweg 4 (Zuienkerke)
Voormalig omwalde hoeve gelegen op terp, Hoeve bestaande uit losse bestanddelen getypeerd door verankerde baksteenbouw onder zadeldaken met rood geschilderd houtwerk. Aan zuidzijde van het erf langgestrekte vleugel met boerenwoning, aanpalende stalgebouwen met voormalig wagenhuis en schuurgedeelte, in kern minstens 18de-eeuws.