Stedelijke kindertuin

Geografisch pakket Antwerpen

Dit schoolgebouw genaamd de 'Stedelijke Kindertuin' is beschermd als monument.

Het beschermingsbesluit motiveert de bescherming als volgt: "Voorbeeld van een schoolgebouw uit 1887 opgetrokken in neoclassicistische stijl; opengewerkte gevel van het dubbelhuistype met breder en rijker versierd ingangsrisaliet. Verbouwing van een ouder gebouw waarvan in het interieur enkele laat classicistische elementen bewaard bleven. 'Klassieke' houten winkelpuien uit de 19de of het begin van de 20ste eeuw.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Vlasmarkt 26-28-30: huis (uitbreiding tot voorgebouwen) (F. Brenders, 1981)

Waarden

Het huis (uitbreiding tot de voorgebouwen) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Stedelijke Kindertuin 7

Vlasmarkt 26-30 (Antwerpen)
Twee gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, naar een ontwerp door Gustave Royers uit 1887, met de toegang tot de vroegere Stedelijke Kindertuin 7. Deze was gevestigd in de 16de-eeuwse "de Oude Munte" op de binnenplaats.