Klooster- en scholencomplex zusters ursulinen: gebouwencomplex

School zusters ursulinnen

Beschrijving

De bescherming van de school der ursulinen als monument omvat het volledige gebouwencomplex met inbegrip van alle roerende goederen onroerend door bestemming.

Waarden

De school der ursulinen, het volledige gebouwencomplex met inbegrip van alle roerende goederen onroerend door bestemming, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Klooster- en scholencomplex zusters ursulinen

Bosstraat 9 (Sint-Katelijne-Waver)
De school en het klooster van de zusters ursulinen te Onze-Lieve-Vrouw-Waver werd opgericht in 1841 onder impuls van pastoor J.B. Verheyden met hulp van zusters uit het klooster van Tildonk. Het park dat onmiddellijk aansluit op de gebouwen is een zeldzame getuige van de park- en groenaanleg binnen het typisch 19de-eeuwse opvoedingsconcept van het meisjespensionaat.