Burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl met opslagplaats

Geografisch pakket Antwerpen

Dit neoclassicistisch winkel- en burgerhuis met opslagplaats is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "Voorbeeld van een stijlvol en gaaf bewaard pand in neoclassicistische stijl uit 1895 naar ontwerp van architect A. Feyt. Symmetrisch opgebouwde gevel met breder poortrisaliet onder een klassiek driehoekig fronton. Achteraan pakhuis uit het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw, linkervleugel naar ontwerp van architect Gife uit 1900."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Vlasmarkt 18-20: huis (F. Brenders, 1981)

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl met pakhuis

Vlasmarkt 18-20 (Antwerpen)
Burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl, in 1895 gebouwd in opdracht van de heren Koëhler en Van Dyck door Antoine Feyt. L-vormig pakhuis waarvan de oostvleugel in opdracht van Constant Hynen-Sterckx door Louis Gife uit 1900.