Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Goorboshoeve met omgeving en omgrachting

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Goorboshoevecomplex: hoeve, schuur, bakhuis, karkot en omgeving met omgrachting

Beschrijving

De Goorboshoeve met de onmiddellijke omgeving met inbegrip van omgrachting is beschermd als dorpsgezicht.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: “De onmiddellijke omgeving van de Goorboshoeve met omgrachting is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de historische waarde omwille van de historische samenhang met de boerderij.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA00564, Goorboshoeve en omgeving (F. BRENDERS, 1981).

Waarden

De Goorboshoeve met de onmiddellijke omgeving met inbegrip van de omgrachting is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Goorboshoeve

Goorboslei 8, 8A-D (Sint-Katelijne-Waver)
Omgrachte hoeve naar ontwerp van 1981 van G. Driesen in 1986-1989 gerestaureerd en omgevormd tot wooncomplex.