Kantoorgebouw General Building: gevel en daken

Geografisch pakket Antwerpen

Beschrijving

De bescherming omvat de gevels en aansluitende daken van het voormalig kantoorgebouw General Building.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van de gevel en aansluitende bedaking Meir 14 als volgt werd gemotiveerd: "als uiting van de economische bloei van de jaren twintig, voorbeeld van de imposante eclectische bouwtrant waarin bijzonder aandacht werd besteed aan een harmonieuze gevelindeling."

• Onroerend Erfgoed, beschermingsdossier DA000605, Monumenten Meir en omgeving, advies KCML (1983).

Waarden

Het huis (gevels en aansluitende bedaking) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

General Buildings

Meir 14 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de General Accident Fire & Life Assurance Corporation Ltd, naar een ontwerp door de architect Alfred Portielje uit 1910.