Parochiekerk Sint-Hubertus: orgel

De bescherming omvat het orgel van de parochiekerk Sint-Hubertus.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van het orgel in de Sint-Hubertuskerk als volgt werd gemotiveerd: "De orgelmakers Delhaye mogen aanzien worden als de Antwerpse tegenhangers van de beroemde Gentse orgelmakers Van Peteghem. Een instrument als dat van Berchem is onmisbaar in de organologie omdat het het 19de-eeuwse beeld kan helpen profileren. De kwaliteit van windlade en pijpwerk van Delhaye is zonder meer voortreffelijk te noemen, en bepaalt meden de muzikale esthetiek en de belangrijkheid van het geheel."

• Onroerend Erfgoed, beschermingsdossier DA000776, Orgel Sint-Hubertuskerk, advies KCML (1993).

Waarden

Het orgel in de Sint-Hubertuskerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Parochiekerk Sint-Hubertus

Beernaertstraat 29, Maloustraat 1A (Antwerpen)
Kerk naar ontwerp van Jan De Vroey, 1912-17; torenspits in 1941 afgebroken op bevel van de Duitse overheid.