Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bisschoppelijk Seminarie

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Voormalig Bisschoppelijk Seminarie, heden school "Klein Bavo". Vermelding van een Seminarie in de Biezekapelstraat sinds 17de eeuw; huidige gebouwen echter overwegend daterend uit 18de eeuw, tot stand gekomen door persoonlijke inzet van de bisschoppen Philippus E. en Maximiliaan A. Van der Noot (eerste tot derde kwart 18de eeuw) wiens wapenschilden op de frontons van de binnenplaats voorkomen.

Biezekapelstraat 2-4, 4A, Kapittelstraat 10 (Gent)
Voormalig Bisschoppelijk Seminarie, vermeld sinds de 17de eeuw; huidige gebouwen echter overwegend daterend uit 18de eeuw, tot stand gekomen door persoonlijke inzet van de bisschoppen Philippus E. en Maximiliaan A. Van der Noot wiens wapenschilden op de frontons van de binnenplaats voorkomen. Begin 19de eeuw heringericht, verder uitgebouwd en bepleisterd.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door