Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Windmolen Steenen Molen met omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Steenen Windmolen: omgeving

Beschrijving

De bescherming als dorpsgezicht omvat de gronden gelegen tussen de Vredebergstraat, de Konijnenbergstraat, de Groene Stap en de dreef voor het kasteel van Boechout. De als monument beschermde windmolen Steenen Molen is opgenomen in de bescherming van het dorpsgezicht.

Waarden

Het dorpsgezicht gevormd door de gronden gelegen tussen de Vredebergstraat, de Konijnenbergstraat, de Groene Stap en de dreef voor het kasteel van Boechout is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemene belang gevormd door de:

in casu esthetische waarde

Windmolen Steenen Molen

Konijnenbergstraat 2 (Boechout)
De Steenen Molen is een intact bewaarde stenen olie- en korenwindmolen van het type bovenkruier (stellingmolen) uit 1782, gelegen in landbouwgebied en in de as van de Konijnenbergstraat en het kasteel Hof van Boechout.