Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Nood

Kapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Nood

De kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Nood is beschermd als monument.

Waarden

De kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Nood is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

De Kapel van Onze-Lieve-Vrouw ter Nood zou door haar ligging mogelijk teruggaan op de hofkapel van het "Reyseghem Hof", in vroegere tijden de grootste hofstede te Sint-Amands. De huidige kapel, in neoclassicistische stijl van 1875 en opgevat als een miniatuurkerkje, is illustratief voor de talrijke veldkapellen die Klein-Brabant rijk is. Dat de Maria-devotie er nog steeds actueel is, bewijst de ommegang van keramieken, met voorstellingen van de litanie van Maria, die in 1985 rond de kapel werd geplaatst

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw ter Nood

Boonhof (Puurs-Sint-Amands)
Huidige neoclassicistische kapel van 1875 omgeven door negen ceramieken met voorstellingen van de litanie van Maria, 1985, door R. Van der Vorst.