Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Klooster van de zusters van het Heilig Hart van Maria, kleuter- en meisjesschool en parochiezaal van Sint-Jan-Baptistparochie, Bentille

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.
59344

Beschrijving

Stichting in 1888 van een klooster en meisjesschool door pastoor A. De la Royère, met de financiële steun van de parochianen en juffrouw Marie Wille uit Kaprijke, op de plaats van de vroegere kantschool. De bouwwerken werden toegewezen aan aannemer Van Wassenhove uit Eeklo en voltooid in 1892.

Klooster, school en parochiezaal van Sint-Jan-Baptistparochie, Bentille

Moerstraat 2-3 (Sint-Laureins)
Haaks op de straat ingeplante schoolvleugel van veertien traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak uit 1931. Ten zuiden van het schoolgebouw, nieuw klooster op vierkante plattegrond met aanpalende iets dieper gelegen kapel, beide uit 1936 naar ontwerp van architect De Boever. Kloosterhuis in villastijl met twee bouwlagen en zwart pannen tentdak met centrale dakkapel. Bakstenen kapel met bepleisterde voorpuntgevel voorzien van kruisbeeld.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door