Anglicaanse kerk Sint-Bonifacius

Anglikaanse kerk Sint-Bonifacius en Vlaamse Evangelische Kerk

De bescherming omvat de neogotische protestantse kerk Sint-Bonifacius.

Waarden

De anglicaanse kerk Sint-Bonifacius is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Neogotisch kerkgebouw opgericht in 1906-1909 naar ontwerp van De Braey volgens de algemene principes van de anglicaanse eredienst. Binnen het geheel van de neogotische kerkarchitectuur is dit een van de weinige voorbeelden die rechtstreeks voor een niet-katholieke eredienst werden gebouwd.

artistieke waarde

Neogotisch kerkgebouw opgericht voor de anglicaanse gemeente van Antwerpen, later verrijkt met verschillende kunstwerken en vooral glasramen uit Engelse ateliers

Saint Boniface Anglican Church en aanhorigheden

Grétrystraat 39 (Antwerpen)
Neogotisch kerkgebouw met basilicale opstand, vicarage en church hall in de tuin, naar een ontwerp door de architect Michel De Braey uit 1903. Eerstesteenlegging op 23 juni 1906, voltooid najaar 1909 en ingewijd op 22 april 1910.