Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Godshuis Van Paemel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

★ Nrs. 7-11. Voormalig Godshuis "VAN PAEMEL". Gesticht door Jan van Paemel in 1664. Eerste steenlegging op 21 mei 1669. Voltooid in 1670. Het huidige uitzicht resulteert van grondige restauratiewerken in 1987 n.o.v. architect J. Waes (Brugge): de drie huisjes worden omgevormd tot twee woningen en deuren worden gedicht.Rij van oorspronkelijk drie woningen, van één bouwl., nu twee van telken

Godshuis Van Paemel

Kammakersstraat 7-9 (Brugge)
Godshuis Van Paemel, gesticht door Jan van Paemel in 1664, gebouwd vanaf 21 mei 1669 en voltooid in 1670. Het huidige uitzicht resulteert van grondige restauratiewerken in 1987 naar ontwerp van architect J. Waes, waarbij de rij van oorspronkelijk drie woningen van telkens twee traveeën onder zadeldak werden omgevormd tot twee woningen. Gevels van verankerde, witgeschilderde baksteen, gemarkeerd door dakvensters met een getrapte tuitgevel en rondboognis met driepasmaaswerk, op de borstwering nieuwe wapenschilden van de stichter.