Woning De Zevensterre

Pastorie, poortgebouw, abdijmuur, woningen en dorpskern van Grimbergen

De woning De Zevensterre is beschermd als monument.

Huizen De Zevensterre zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

historische en historische, in casu architectuurhistorische waarde: op de neotraditionele pui na, gaaf bewaard voorbeeld van een circa 1700 te dateren twee bouwlagen tellend dubbelhuis, in kalkzandsteen met symmetrische en evenwichtige gevelcompositie met sporen van oorspronkelijke kruisvensters met houten tussendorpel en metalen waaier.
Typerend voor deze rondboogdeur met sluitsteen, imposten en druiplijst is de omlijsting met niet uitspringende negblokken die aldus een rechte band vormen én de waaier met arendmotief en initialen G-D verwijzend naar een vroegere eigenaar.

Woning De (Oude) Zevensterre

Hogesteenweg 12-14 (Grimbergen)
Dubbelhuis, reeds vermeld in 1550 als woning van de meier van Grimbergen en circa 1750 aangepast door de toenmalige eigenaar Gilis de Keyser.