Sterckshof: kasteel en toegangsbruggen

Kasteel Sterckshof met toegangsbruggen en omgrachting

De bescherming omvat het kasteel Sterckshof en de bruggen over de omgrachting.

Waarden

Sterckshof: het kasteel met inbegrip van de toegangsbruggen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

kasteel met oude kern waarvan de eerste vermelding teruggaat tot de 13de eeuw, heropgebouwd in vrij geïnterpreteerde neo-Vlaamserenaissance-stijl in de periode 1931-1938, naar ontwerp van J.A. Van der Gucht. Als element bij het domein Rivierenhof is het moeilijk weg te denken; het vormt hiermee als het ware één geheel. Het Sterckxhof is een begrip in het Antwerpse en vormt als dusdanig een herkenningspunt in de omgeving.

Sterckshof

Hooftvunderlei 160 (Antwerpen)
Kasteel met oude kern, heropgebouwd in vrij geïnterpreteerde neo-Vlaamserenaissance-stijl, van 1931-38 naar ontwerp van Jaak Alfons Van der Gucht.