Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenbakkerij

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Westendelaan nr. 121. Voormalige steenbakkerij, heropgebouwd in begin jaren 1920. Gebouwen in U-vormig grondplan rond halfverhard erf met siertuintje. Woonhuis in cottagestijl; verhoogde begane grond en twee bouwlagen onder pannen zadeldak waarin dakkapellen onder plat dak. Gecementeerd gevelparement met pseudo-bossage in plint; verdiepte casementen met kruismotief. Getoogde vensters ond

Steenbakkerij

Westendelaan 121 (Middelkerke)
Steenbakkerij, heropgebouwd in begin jaren 1920. Gebouwen in U-vormig grondplan rond halfverhard erf met siertuintje. Woonhuis in cottagestijl; verhoogde begane grond en twee bouwlagen onder pannen zadeldak waarin dakkapellen onder plat dak. Achterliggende en haaks ingeplante stallingen onder pannen zadeldaken