Het Keysershof

Geografisch pakket Antwerpen

Beschrijving

De bescherming omvat het hoekhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl, gelegen op de hoek van de Ketelstraat met enerzijds de Kelderstraat, anderzijds met de Schuttershofstraat.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van Kelderstraat 1 als volgt werd gemotiveerd: "gebouw in traditionele bak- en zandsteenstijl opklimmend tot midden 16de eeuw".

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000661, Monumenten, advies KCML (1985).

Kelderstraat 1 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Het Keysershof

Kelderstraat 1, Schuttershofstraat 12 (Antwerpen)
Traditioneel complex op de hoek van Kelderstraat, Ketelstraat en Schuttershofstraat, met twee trapgevels en twee getrapte dakvensters, dat in kern opklimt tot de tweede helft van de 16de eeuw, en tijdens het interbellum grondig werd gerestaureerd. Van deze ingreep dateert de gevelsteen met jaartal 1550 in de zuidgevel.