Kasteeltje Pavilion de la Tourelle

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig kasteeltje, thans school voor kinderverzorgsters en kinderkribbe van de cisterciënzerinnen. Oorspronkelijk kasteeltje in L-vorm met hoektorentje, gebouwd door de baronessen Marie, Louise en Augusta Kervyn de Volkaersbeke in 1882.

Drapstraat 49 (Nazareth)
Oorspronkelijk kasteeltje in L-vorm met hoektorentje, gebouwd door de baronessen Marie, Louise en Augusta Kervyn de Volkaersbeke in 1882. Marie Kervyn werd moeder Lutgarde der zusters cisterciënzerinnen en schonk het kasteeltje aan het klooster in 1912. Het vormt het rechts deel van het huidige gebouw. De linkse vleugel werd in 1922 toegevoegd, de kapel rechts achteraan in 1931. Oorspronkelijk neogotisch kasteeltje van donkere baksteen met naar het oosten gerichte voorgevel, heden rechterzijgevel.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door