Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Burgerhuis en koetshuis in neorococostijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 18. Dubbelhuis in neorococostijl met achterliggend koetshuis in Sint-Walburgastraat, van zes trav. en twee bouwl. onder mansardedak (n // straat, leien). Oude kern uit XVIII van één bouwl. met eenvoudige bepleisterde gevel. Huidig uitzicht n.o.v. architect L. Delacenserie (Brugge) van 1899. Dubbelhuis van zes trav. en twee bouwl. onder leien mansardedak. Bepleisterde en beigebeschilderde lij

Burgerhuis en koetshuis

Sint-Jansstraat 18 (Brugge)
Dubbelhuis in neorococostijl met achterliggend koetshuis in Sint-Walburgastraat, van zes traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, leien). Oude kern uit de 18de eeuw van één bouwlaag met eenvoudige bepleisterde gevel. Huidig uitzicht naar ontwerp van architect L. Delacenserie (Brugge) van 1899.