Stadswoning met bakkerij

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Eenvoudig rijhuis van drie bouwlagen en twee traveeën met witbepleisterde lijstgevel, uit eind negentiende eeuw. Vermeldenswaardig omwille van de later aangebrachte zwarte marmeren winkelpui van de Brood- en Banketbakkerij St.-Gerard. Rechts plintsteen met opschrift: "G. en V. Coolens architecten, 1934".

Forelstraat 100, 100A-E (Gent)
Eenvoudig rijhuis van drie bouwlagen en twee traveeën met bepleisterde lijstgevel, uit eind 19de eeuw. Vermeldenswaardig omwille van de later aangebrachte zwarte marmeren winkelpui van de Brood- en Banketbakkerij Sint-Gerard, gesigneerd G. en V. Coolens architecten en daterend uit 1934. De pui is voorzien van een gekleurd glas-in-loodraam in art-decostijl met de afbeelding van een bakker en bakkersvrouw met gebak en centrale fruitschaal.