Abdij van Corsendonk: hoofdgebouw, vrouwenhuis, kinderhuis en lekenhuis

Abdij van Corsendonk: hoofd- en bijgebouwen
definitieve beschermingsbesluiten, definitieve opheffingsbesluiten: 09-09-1970  ID: 580

Beschrijving

Het hoofdgebouw en bijgebouw (vrouwenhuis) van de voormalige abdij van Corsendonk werd beschermd als monument bij koninklijk besluit van 8 juli 1970. Dit besluit werd opgeheven bij koninklijk besluit van 9 september 1970. Het hoofdgebouw (priorij) en het vrouwenhuis werden opnieuw beschermd als monument, samen met het kinderhuis en lekenhuis bij koninklijk besluit van 9 september 1970.

Waarden

Het hoofdgebouw (priorij) en bijgebouwen (vrouwenhuis, kinderhuis en lekenhuis) van de voormalige abdij van Corsendonk zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Priorij Corsendonk

Corsendonk 5 (Oud-Turnhout)
Omwald domein met gedeeltelijk bewaard kloostercomplex, opklimmend tot de eerste helft van de 16de eeuw en de 17de eeuw, in laatgotische en traditionele bak- en zandsteenstijl. Tuinontwerp door J. Wirtz met onder meer een gereconstrueerde kloostertuin.