Voormalig Instituut Sint-Leonardus

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Aanvankelijk zogenaamd "Instituut Sint-Leonardus". Instelling opgericht als sanatorium voor verpleging van rustbehoevende dames, bediend door de zusters van Barmhartigheid van Ronse, heden rust- en verzorgingstehuis Sint-Leonard. Gebouwd naar ontwerp van architect H. Geirnaert (Gent) met uitzicht op de fraaie landschappelijke omgeving. Bouw aangevat in mei 1900 en twee jaar later voltooid.

Instituut Sint-Leonardus

Louise-Mariestraat 19 (Maarkedal)
Instelling opgericht als sanatorium voor verpleging van rustbehoevende dames, gebouwd naar ontwerp van architect H. Geirnaert en voltooid in 1902. Opmerkelijk lang hoofdgebouw van twee bouwlagen en negentien traveeën. Verder nog bijbehorende directeurswoning van 1901, een kunstgrot, een voormalige lagere school opgericht in 1899 en eveneens gebouwd naar ontwerp van architect H. Geirnaert en ten slotte jongere bijgebouwen, waaronder voormalige hoeve, gebouwd in 1924-1925 naar ontwerp van J. Dhaeyer..

Andere relaties

Wordt opgevolgd door