Kasteel Rivierenhof: zomerlinde

Levend houtig erfgoed

De bescherming omvat een zomerlinde.

Waarden

De zomerlinde (Tilia platyphyllos), Rivierenhof , evenals een cirkelvormige zone met een straal van 30 meter er rond, is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

historische waarde, sociaal-culturele waarde, volkskundige waarde

Historische, in casu cultuurhistorische en volkskundige en sociaal-culturele waarde: De zomerlinde maakt deel uit van het park van het beschermde monument kasteel Rivierenhof en staat in het grasland tegenover de ingang van het beschermde monument Sterckxhof en vormt er visueel een eenheid mee.

artistieke waarde

in casu esthetische waarde: Met zijn grootte en volume vormt deze boom een belangrijk beeldbepalend object in het park.

Opgaande zomerlinde Rivierenhof

Hooftvunderlei, Sterckshoflei, Ter Rivierenhof (Antwerpen)
De zomerlinde maakt deel uit van het park van het kasteel Rivierenhof en staat in het grasland tegenover de ingang van het Sterckxhof en vormt er visueel een eenheid mee. De lindeboom is met zijn grootte en zijn volume een belangrijk beeldbepalend object in het park. De zomerlinde (Tilia platyphyllos) in het Rivierenhof, evenals een cirkelvormige zone met een straal van 30 meter er rond, is beschermd als monument.