Parochiekerk Sint-Jan-Baptist

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Parochiekerk St.-Jan-Baptist. Georiënteerd bedehuis. In oorsprong waarschijnlijkromaanse kruiskerk metkruisingstoren en driebeukig schip met basilicale opstand. In XVI werd de kruisingstoren gesloopt en vervangen door een houten torentje. N.o.v. architect J. Viérin (Brugge) van 1922- 1923 ter vervanging van een laat-gotische hallekerk met W.-toren, l.g. gebouwd n.o.v. architect J. Viérin

Planciusplein 40 (Heuvelland)
In oorsprong waarschijnlijk romaanse kruiskerk met kruisingstoren en driebeukig schip met basilicale opstand. In de 16de eeuw werd de kruisingstoren gesloopt en vervangen door een houten torentje. Naar ontwerp van architect J. Viérin van 1922- 1923 ter vervanging van een laatgotische hallenkerk met westtoren.