Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 69. Net buiten dorpskom gelegen, oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwl. rondom onverhard L-vormig erf; vaalt achter de stalvleugel. Ten Z.O., moestuin en rest van omwalling. Ten N.O., boomgaard. Ten Z.O. van de hoeve stond tot in 1921 een houten staakmolen z.g. "Kerselaarmolen" (XVIII) op thans verdwenen motte met nabijgelegen rosmolen van 1736, aan veldwe

Izenbergestraat 69 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag rondom onverhard L-vormig erf; vaalt achter de stalvleugel. Ten noordwesten, boerenhuis van vijf traveeën + een rechter opkamertravee; één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Ten zuidoosten van de hoeve stond tot in 1921 een houten staakmolen zogenaamd "Kerselaarmolen" (18de eeuw) op thans verdwenen motte met nabijgelegen rosmolen van 1736.