Parochiekerk Sint-Laurentius

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kooigemplaats z.nr. Parochiekerk Sint-Laurentius. Georiënteerd neogotisch bedehuis opgetrokken in 1848, naar ontwerp van Dehulst (Kortrijk), ter vervanging van de Romaanse kerk, die te klein en vervallen was geworden. Aanpalend ommuurd kerkhof met arduinen grafstenen. De muur dateert van 1941. De ingang van het kerkhof en kerk wordt gemarkeerd door twee kastanjebomen, de boom links werd

Parochiekerk Sint-Laurentius met kerkhof

Kooigemplaats (Kortrijk)
Georiënteerd neogotisch bedehuis opgetrokken in 1848, naar ontwerp van C. Dehults (Kortrijk), ter vervanging van de Romaanse kerk. De toren wordt heropgebouwd in 1920, onder leiding van L. Damide en aannemer J. Spilers, maar enigszins afwijkend van de 19de-eeuwse toren. Aanpalend ommuurd kerkhof met arduinen grafstenen.