Hospitaal Ten Walle

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Voormalig "hospitaal Ten Walle". Gevels van de 17de-eeuwse kapel, noord-, west- en oostvleugel beschermd bij R.B. van 08/02/1946, uitbreiding met interieurs en neogotische kapel bij M.B. 01/12/2000.

Hospitaal Ten Walle

Bruggestraat 12 (Torhout)
Historisch complex, gelegen langsheen de Bruggestraat, de belangrijkste invalsweg vanuit het noorden. Geheel bestaande uit verscheidene, witgeschilderde, bakstenen vleugels boven gepekte plint, grosso modo rechthoekig en gesloten opgesteld rondom deels geplaveide en deels gekasseide binnenkoer. Gebouwen ingeplant midden een grastuin, ten noorden en ten zuiden afgezet door middel van recent laag bakstenen muurtje onder ezelsrug (ter vervanging van vroegere hoge muur). Binnenkoer ten oosten toegankelijk via toegangspoort.