Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 118-120. Samenstel van twee diephuizen van resp. drie en vier trav. en telkens drie bouwl onder afgewolfde zadeldaken. I.l.v. XIX A zijn beide diephuizen voorzien van één laatclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel; tot 1999 was pand opnieuw opgesplitst in twee woonsten. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 2000 n.o.v. architect C. Verraes (Brugge) o.m. samenvoege

Nieuwe Gentweg 118 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van respectievelijk drie en vier traveeën en telkens drie bouwlagen onder afgewolfde zadeldaken. In de loop van de eerste helft van de 19de eeuw zijn beide diephuizen voorzien van één laatclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel; tot 1999 was pand opnieuw opgesplitst in twee woonsten. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 2000 naar ontwerp van architect C. Verraes (Brugge) onder meer samenvoegen van de woningen.