Hoeve daterend van circa 1800

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Vliegweg nr. 24. Hoeve daterend van circa 1800 cf. eerste afbeelding van de hoeve op de kadastrale kaart van 1810 uit het Rijksarchief te Brugge. De hoeve bestaat uit een loodrecht op de straat geplaatst boerenhuis en een ten zuiden gelegen schuur/stalvolume dat langs de straat staat. In de eerste helft van de 20ste eeuw is de hoeve eigendom van de familie van Outryve d'Ydewalle van Sint-A

Vliegweg 24 (Oostkamp)
Hoeve daterend van circa 1800, bestaande uit een loodrecht op de straat geplaatst boerenhuis en een ten zuiden gelegen schuur/stalvolume dat langs de straat staat. Erftoegang via ijzeren hekken tussen twee vrij imposante, witgeschilderde, bakstenen pijlers met een zwart gepekte plint en met piramidale bekroningen.