Herenverblijf

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig herenverblijf dat minstens opklimt tot de eerste helft van de 18de eeuw. Stuk walgracht bewaard aan de Achterdries. Toegangsdreef naar het kasteeltje in het park vertrekkend aan het gewit ijzeren toegangshek tussen decoratieve ijzeren pijlers.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Landhuis met hoeve en park

Voordries 1-3, 3A-B (Oosterzele)
Voormalig herenverblijf met eertijds afhankelijke hoeve en park dat minstens opklimt tot de eerste helft van de 18de eeuw. Stuk walgracht bewaard aan de Achterdries. Toegangsdreef naar het landhuis vertrekkend aan een gewit ijzeren toegangshek gevat tussen decoratieve ijzeren pijlers. L-vormig gebouw met rechthoekig hoofdvolume van twee verdiepingen met in 1960 vernieuwde bak- en zandstenen buitengevels geïnspireerd op de oorspronkelijke bouw. Oude kern naar verluidt met jaartal 1725 in balk.