Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Historische hoeve Te Monte

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Sint-Arnoutstraat nr. 4. Historische hoeve z.g. "Te Monte". Afgebeeld in het landboek van Zwevegem (ca. 1790) en bestaande uit twee volumes met L-vormige opstelling. Het primitieve kadasterplan (ca. 1835) toont een hoeve met U-vormige opstelling. Volgens de kadastrale gegevens wordt de hoeve sterk verbouwd in 1909 en 1984. Hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen g

Sint-Arnoutstraat 4 (Zwevegem)
Historische hoeve afgebeeld circa 1790 en bestaande uit twee volumes met L-vormige opstelling sterk verbouwd in 1909 en 1984. Hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen, boerenwoning, stalvleugels en schuur en enkele recente loodsen, gegroepeerd rondom erf. Kleine bakstenen kapel van 1930, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Smarten.