Hoeve d'Oude Brouwerij

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Scheldestraat nr. 67. Historische hoeve met voormalige brouwerij z.g. "D' OUDE BROUWERIJ" cf. houten naambord bij het poortgebouw of hoeve van de Kloosterhoek (cf. literatuur). In kern 18de-eeuwse hoeve cf. de verschillende gebouwen (stalvleugel en schuur) getypeerd door aandaken en vlechtingen en de aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778) met deels herkenbare configuratie. Gebouwenbest

Scheldestraat 67 (Zwevegem)
Historische hoeve met voormalige brouwerij of hoeve van de Kloosterhoek. In kern 18de-eeuwse hoeve met de aanduiding op de Ferrariskaart 1770-1778. Brouwerij opgericht door Valcke, Hoeve met nagenoeg vierkante opstelling bestaande uit al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Brouwerijgebouw van rode baksteen, zadeldak doorbroken door verluchtingskap onder zadeldakje.