Hoeve In de deugdzonden of Zandbeekhoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Priesterstraat nr. 2. Hoeve z.g. "In de deugdzonden" of "Zandbeekhoeve" cf. houten naambord. Site reeds weergegeven in het landboek van Sint-Denijs-Vlaanderen (1769): omwalde hoeve met losse bestanddelen. Als omwalde hoeve met U-vormige opstelling weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Het primitief kadasterplan (ca. 1835) toont een gelijkaard

Hoeve in de deugdzonden

Priesterstraat 2 (Zwevegem)
Site al weergegeven in het landboek van Sint-Denijs-Vlaanderen (1769) als omwalde hoeve met losse bestanddelen. Volgens de kadastrale gegevens wordt het boerenhuis in 1878 uitgebreid en vermoedelijk verhoogd. In 1883 worden twee kleinere volumes opgetrokken onder meer bakhuisje. Semigesloten hoeve met verankerde bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom deels verhard erf. Boerenwoning van anderhalve bouwlaag en zadeldak met bekronende dakruiter. Centraal hoger opgetrokken poortgebouw, dubbele dwarsschuur gedateerd 1876 en wagenhuis.