19de-eeuwse schuur

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Oostendse Steenweg nr. 79. 19de-eeuwse schuur horend bij hoeve van het langgeveltype, thans met gerenoveerd boerenhuis. Dwarsschuur met geïncorporeerd eenledig wagenhuis aan oostzijde, in rode baksteen gedateerd "1874" in top van westelijke zijpuntgevel. Verankerde bruine baksteenbouw onder overkragend zadeldak (nok evenwijdig met straat, golfplaten). Uilengaten met radvormige indeling in beide

19de-eeuwse schuur

Oostendse Steenweg 79 (Zuienkerke)
19de-eeuwse schuur horend bij hoeve van het langgeveltype, nu met gerenoveerde boerenwoning. Dwarsschuur met geïncorporeerd éénledig wagenhuis aan oostzijde, in rode baksteen gedateerd 1874 in top van westelijke zijpuntgevel. Verankerde bruine baksteenbouw onder overkragend zadeldak met uilengaten met radvormige indeling in beide zijpuntgevels.