Vastgesteld bouwkundig erfgoed

't Waterhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Hoogstwaarschijnlijk het neerhof van een vroegere buitenplaats met samengestelde omgrachting, in de tweede helft van de 18de eeuw vermeld als "Campagne Van Moens" (zie Ferrariskaart van 1771-1778). Enkel de noordelijke walgracht bleef gedeeltelijk bewaard achter de hoeve. Heden hoeve van het semi-gesloten type met langgerekt rechthoekig voorerf, gedeeltelijk gekasseid en gebetonneerd, met mestvaalt en toegangshek op de zuidwesthoek.

't Waterhof

Drooghout 1 (Oosterzele)
Hoogstwaarschijnlijk het neerhof van een vroegere buitenplaats met samengestelde omgrachting, in de tweede helft van de 18de eeuw vermeld als Campagne Van Moens. Enkel de noordelijke walgracht bleef gedeeltelijk bewaard achter de hoeve. Heden hoeve van het semigesloten type met langgerekt rechthoekig voorerf, gedeeltelijk gekasseid en gebetonneerd, met mestvaalt en toegangshek op de zuidwesthoek. Op een terp gebouwde boerenwoning van één bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak, minstens opklimmend tot de 18de eeuw.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door