Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenaarshuis, café en maalderij

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Voormalig molenaarshuis en café (naar verluidt tot begin jaren 1940) met aanpalend maalderijgebouw; ingeplant aan buitenzijde van rechte straathoek ten zuiden van het Oud Meule Veld en ten westen van bewaarde molenberg van de houten korenwindmolen zogenaamd "Te Kraekemolen", afgebroken in 1942. Oude windmolensite (steunbalk Krakemolen zou jaartal 1651 vertoond hebben) en mogelijk vroegere bezit van de nabijgelegen kartuizerpriorij Sint-Maartens-Bos.

Tempel 69 (Lierde)
Voormalig molenaarshuis en café met aanpalend maalderijgebouw. Molenaarshuis van vijf traveeën en aanvankelijk één bouwlaag, volgens kadasterarchief van 1880 en in 1931 gedeeltelijk herbouwd met toevoeging van bovenverdieping; ongeveer gelijktijdig rechts aangebouwde nieuwe maalderij.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door