Wederopbouwhoeve met losse bestanddelen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Iepersteenweg nr. 90. Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve. Achter de hoeve is gedeeltelijk de vrij ruime omwalling van de vooroorlogse hoeve bewaard cf. kaart Ph. Vandermaelen (ca. 1850). In de jaren 1920 wordt de optie genomen om de oude omwalde site te verlaten en de hoeve aan de straat her op te bouwen. Hoeve met losstaande bestanddelen U-vormig rondom geasfalteerd erf gerangschikt.T

Iepersteenweg 90 (Houthulst)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve. Achter de hoeve is gedeeltelijk de vrij ruime omwalling van de vooroorlogse hoeve bewaard zie kaart Ph. Vandermaelen (circa 1850). In de jaren 1920 wordt de optie genomen om de oude omwalde site te verlaten en de hoeve aan de straat herop te bouwen. Hoeve met losstaande bestanddelen U-vormig rondom geasfalteerd erf gerangschikt.