Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Cité de Hemptinne

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Cité de Hemptinne

Alpacastraat 1-19, Hertstraat 11-19, Keviestraat 1-22, Langhalsstraat 1-8, Takkebosstraat 1-22 (Gent)
Wijk met betere arbeiderswoningen, zogenaamde speculatieve sociale woningbouw, gebouwd in opdracht van de Société annonyme - F. Lousbergs - à Gand - Immobilière de l'Escaut die in 1906 een werkmanskwartier, cité ouvrière, met arbeiderswoningen liet optrekken onder leiding van Louis Gildemyn, op de plaats van de verkavelde Gentse Dierentuin. Geheel van 67 citéhuisjes gelegen in Takkebosstraat 1-21 en 2-22; Keviestraat 1-21 en 2-22; Alpacastraat 1-19, Langhalsstraat 1-7 en 2-8; Hertstraat 11-17 en 19.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door