Hoeve met losstaande bestanddelen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Markegemsesteenweg nr. 174. Hoeve met losstaande bestanddelen, ligt op een hoogte in een bocht van de Markegemsesteenweg. Staat aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), op de Atlas der Buurtwegen (1843) vermeld als "Ferme Devenyn". Volgens kadastergegevens wordt het woonhuis ca. 1876 en de nutsgebouwen in de loop van de 20ste eeuw uitgebreid. De bakstenen en gedeeltelijk

Markegemsesteenweg 174 (Dentergem)
Hoeve met losse bestanddelen, ligt op een hoogte in een bocht van de Markegemsesteenweg. Staat aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), op de Atlas der Buurtwegen (1843) vermeld als "Ferme Devenyn". Volgens kadastergegevens wordt het woonhuis circa 1876 en de nutsgebouwen in de loop van de 20ste eeuw uitgebreid. De bakstenen en gedeeltelijk witbeschilderde gebouwen liggen gegroepeerd rond een bekiezeld erf en zijn toegankelijk via een metalen hekken gevat in bakstenen pijlers. Vlechtingen in de westelijke eindgevel van het woonhuis duiden op een oudere kern.